+381 65 56 22 991 cetniks@kobazz.com

Зоран Станковић

Јуче је житељ Небеске Србије постао генерал – мајор Зоран Станковић, доктор медицинских наука. Најбољи патолог на овом простору, некадашњи начелник Војно – медицинске академије. Сведок историје и српских страдања. Дуго година је био на челу Координационог тела Владе за Прешево, Бујановац и Медвеђу. Обављао је и дужности министра здравља и министра одбране.
Pотпуно неважно са ким је и у којој странци био политички активан, утисак је увек био да је др Станковић био човек великог моралног интегритета и стручног знања, које је увек било у служби истине.Терет који је носио је назамислив за нас. Обдукције над хиљадама жртава ратова деведесетих са свих страна допринос су истини, правди и људском достојанству. Он је идентификовао и документовао страдалнике на првој линији фронта, далеко од удобности и безбедности ВМА. Његова улога у доказивању злочина Насера Орића и одбрани генерала Младића никада не сме бити заборављена.
У мају је са Представништвом Републике Српске у Србији договорио учешће у документарном филму о његовим искуствима у Одбрамбено – отаџбинском рату и истини о српском страдању:https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=432688
Нажалост, вероватно није било прилике да у њему много лично учествује али се надам да ће продуценти ипак завршити филм „Сведок“ на основу његових података и кроз разговоре са његовим сарадницима. То би му био најбољи и најтрајнији споменик.
Нека је вечна слава и помен у српском народу, овог великана српског југа, наше медицине и наше јуначке и човечне етике.

Недавне објаве