+381 65 56 22 991 cetniks@kobazz.com

Злочиначка хорда Миклоша Хортија


Пре осамдесет година злочиначка хорда Миклоша Хортија ушла је у Суботицу. Њихово понашање и учинак најбоље су описали у сопственој пропаганди, ти шовинистички бандити и најгори олош који је икада претендовао да себе назове некаквом „војском“ (са изузетком усташа као за нијансу горе врсте људског отпада)
На првој слици видите „веселу“ разгледницу где нам хортијевци дочаравају своју „јуначку борбу“ са „четницима“ у Суботици, током априла 1941. године.
Детаљно гледајући слику видећете обешене људе у српској ношњи, ћирилицу као непријатеља, сломљену таблу са именом града по којој гази хонвед, девојку окружену војницима чудног погледа, пушкарање са крововима, махање црним заставама. Заиста све оно како су злочинци и чинили при својој варварској агресији на Краљевину Југославију.
На другој слици видећете резултате борбе са измишљеним „четницима“. Имена двадесет и два српска домаћина са Келебије, који су убијени тих дана, само зато што су били Срби и зато што су их за опасне „четнике“ прогласили њихови дојучерашњи надничари, браћа Иштван и Јанош Пелхе.

Недавне објаве